טרשת נפוצה התקף

טרשת נפוצה התקף Medium

תוכן עניינים

התמודדות עם התקף טרשת נפוצה
בטרשת נפוצה התקף הוא גם הזדמנות שלך להתמקד ולאתר תהליך ריפוי והחלמה. טיפול מעמיק ומשמעותי בשלב מוקדם יכול למנוע ממך סבל מצטבר והפרעות תפקודיות בהמשך.



אכן בטרשת נפוצה התקף הוא האופן שבו מופיעים תסמיני המחלה בשלבים הראשונים, אך גם כאשר המחלה בשלבים מתקדמים יותר. התקף מתאר את המאפיין בו מופיעים ונעלמים סימפטומים שונים ועוצמת השפעתם. התקף טרשת נפוצה נחשב מצב בו מופיעה הפרעה נוירולוגית מוקדית, אשר מופיעה פתאום ונמשכת על פני יותר מ-24 שעות. תופעה נוירולוגית שלגביה אין הסבר רפואי חלופי ואשר קודם להופעתה חווה המטופל יציבות קלינית יחסית, ללא תנודתיות מורגשת במצבו (גם בשלבים מאוחרים יותר ההתקף מצביע על החמרה פתאומית).

על אף כי המאפיינים של התקף טרשת נפוצה, משתנים משמעותית מחולה לחולה בסדר הופעתם, והדרך בה הם באים לידי ביטוי קליני, וכן לתדירותם ועוצמת הופעתם. מחקרים משמעותיים בתחום (שנעשו בארה"ב) מצביעים כי אחת הדרכים להתמודדות עם התופעה של התקף טרשת נפוצה ומניעת פוטנציאל הנזק המצטבר, היא התערבות מינימלית לאיזון הפעילות ההורמונלית שלה השפעה ישירה ועקיפה על הפעילות הנוירולוגית.

האם בטרשת נפוצה התקף סימפטומטי ניתן לניהול

בטרשת נפוצה התקף הוא אחת החוויות המשמעותיות ביותר אשר מעוררות סבל מיידי ולעיתים אף גורמות נזק בלתי הפיך. נהוג כיום להבחין בין סוגים שונים של טרשת נפוצה אשר מוגדרים על פי דרגת הפגיעה וההחמרה התפקודית וקביעותה. יש לזכור כי הסימפטומים החיצוניים הנראים של המחלה, הם בעלי שונות מחולה לחולה הן בסדר הופעתם והן בעוצמתם ותדירותם.
במקרים רבים בטרשת נפוצה התקף סימפטומטי של פגיעה נוירולוגית. שלא ניתנת להסבר על ידי בדיקות מיידיות, מפנה הרופא המטפל לבדיקה נוירולוגית מעמיקה לאיתור נוכחות של טרשת נפוצה. באופן פרדוקסלי התקף טרשת נפוצה הוא, הוא הגורם הראשוני לתחילתו של תהליך אבחוני שיוביל להיערכות ובחינתו של תהליך טיפולי מתאים.
מרבית התרופות הניתנות כיום לטיפול בטרשת נפוצה מיועדות לניהול המחלה מאחר ועדיין לא נמצאה הדרך להחלמה מלאה. יש לזכור כי בטרשת נפוצה התקף עלול להיות מעורר הנזק המיידי. גם בחולים אשר מאובחנים מיד לאחר התקף טרשת נפוצה ראשוני שתוצאותיו חמורות. עדיין ישנו המאפיין הגלי גם בתהליכי ההתפתחות וההחמרה הכרוניים.

אחת הדרכים המתקדמות ביותר לטיפול בטרשת נפוצה, היא בעזרת טכנולוגית החדרה תת עורית, של אמפולה זעירה לשחרור איטי, של הורמונים זהים ביולוגית (Bio Identical Hormone) כגון אסטרוגן, טסטוסטרון והורמונים נוספים אשר תפקידם שמירה ואיזון המערכת ההורמונלית. תפקודים הורמונליים מאוזנים, הוכחו כבעלי השפעה חיובית משמעותית לוויסות וצמצום, הופעת התקף טרשת נפוצה.
שיטת טיפול מעמיקה בתרפיה הורמונלית רבת השפעה זו משתמשת בידע ומחקרים עדכניים. ומאפשרת למטופלים לנהל חיי יומיום משמעותיים ותקינים.

מעוניינים לשמוע על הפתרון החדשני שלנו להקלה על כאבים, לקבלת שיחת ייעוץ מנציג רפואי לגבי הטיפול ללא תשלום.

התקשרו עכשיו

בטרשת נפוצה התקף הוא גם בסיס למיון סוגי המחלה

הסוגים השונים של מחלה זאת מסווגים גם על פי עצם התדירות והנוכחות של ההתקפים וכן הנזק הנגרם על ידי התקף טרשת נפוצהורמת קביעותו של הנזק.

טרשת נפוצה התקפית – (מכונה גם טרשת נפוצה שפירית) מאופיינת בכך שהמטופל סובל מגלים סימפטומטיים מזעריים שלאחריהם חלה לכאורה החלמה. במצב זה של טרשת נפוצה התקף נמדד בעוצמת הופעתו ותדירותו בהנחה שהוא ניתן לשליטה וניהול ואינו מותיר אחריו נזק בלתי הפיך. לעיתים עוצמת ההתקפים כה מינורית ותדירותם נמוכה עד שיש קושי באבחון המחלה. מקובל להגדיר מצבים אלה לעיתים כמצבי בלימת הטרשת הנפוצה.

ההבחנה בין טרשת נפוצה התקפית לטרשת נפוצה שפירה היא על פי משך הזמן בו ממשיכים להופיע התקפים סימפטומטיים בעלי עוצמה מינורית ללא תסמינים בין ההתקפים. כאשר התסמינים נשארים מזעריים במשך תקופה ארוכה העולה על 10 עד 15 שנים מגדירים את הטרשת הנפוצה כשפירה.

טרשת נפוצה פרוגרסיבית מתקדמת ראשונית – מאופיינת בשינוי דרסתי והפרעות תפקודיות משמעותיות מיד עם פרוץ המחלה. גם במצב זה עדיין חווה חולה בטרשת נפוצה התקף אך זה יהיה מלווה בתהליך החמרה הדרגתית שלו נזק מצטבר. ביטויי השיפור במצב ההפרעה התפקודית, יהיו זעירים עד בלתי מורגשים כלל.
טרשת נפוצה פרוגרסיבית מתקדמת שניונית – זהו סוג שבו להתקף טרשת נפוצה משמעות רבה בתהליך ההחמרה (בדומה לטרשת נפוצה התקפית) שבה ישנם התקפים. להבדיל כאן לא מתרחש תהליך החלמה (היעלמות הסימפטומים). המחלה אמנם מתאפיינת בגליות אך היא פרוגרסיבית במהותה ומלווה בהתקפי החמרה אך עדיין זהו תהליך החמרה איטי במהותו.

טרשת נפוצה מתקדמת מלווה בהתקפים – כבר בעת פריצת המחלה היא מופיעה במלוא העצמה הסימפטומטית. מלווה בגלים חוזרים של התקף טרשת נפוצה, המותיר אחריו עקבות החמרה שגורמים למחלה להחרפה מתמדת.

חשוב לציין כי גם כיום עדיין אין קשר ברור וחד משמעי. בין התוויות MRI המצביעות על נוכחות טרשת נפוצה לבין סוגיה השונים של המחלה כפי שתוארו לעיל.

הטיפולים בטרשת נפוצה יכולים להתחלק לטיפולים שמטרתם מניעת הופעת המחלה ותופעות הלוואי של המחלה בצורת התקפים. לצד טיפולים אשר מתפקידם לנהל ולהאט את המחלה באופן שיאפשר לחולה לנהל את חייו באופן המיטבי. גם במצבי המחלה החמורים יותר הטיפולים מיועדים לאפשר למטופל לחזור לתפקוד מיטבי בהתאם למצבו.

המידע המופיע במאמר מבוסס על פי מחקרים שפורסמו בארה"ב.

חייגו 072-2744162 או
השאירו פרטים לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

מאמרים נבחרים

עוד מאותו נושא