לעצור את בריחת סידן (אוסטאופורוזיס) באמצעות bioidentical hormone
כמוסות תת עוריות לטיפול במחסור בסידן
הפיתוח הטכנולוגי של רבייב פארם – Revive Pharm (כמוסות בהחדרה תת עורית) היא ההזדמנות שלך להשפיע באופן ישיר על תהליך בריחת סידן (אוֹסְטֵאוֹפּוֹרוֹזִיס).
בין אם בריחת סידן מתרחשת כתוצאה מתהליכי התבגרות טבעיים. ובין אם בריחת סידן הינה תופעת לוואי למצב קליני (תחלואתי) או טיפול תרופתי. האפשרות לשפר את האיזון בתהליכי בניית ופירוק העצם באמצעות השפעה על רמות ההורמונים מהווה פריצת דרך. התערבות טיפולית באמצעות bioidentical hormone מעורר את תהליכי בניית העצם ומניעת בריחת סידן באופן הקרוב ביותר לתהליכים פיזיולוגיים הטבעיים.
רבייב פארם – Revive Pharm מספקת לכם פתרון חדשני למניעת מחסור בסידן
בין אם קיימת הבחנה למחסור בסידן (אוסטאופורוזיס) כתוצאה משבר, שבר אוסטיאופורוטי, או שקיימת הבחנה בבדיקה יזומה בשל חשש מהשפעות תורשתיות או השפעות לוואי של תרופות. טכנולוגיית הטיפול החדשנית שלנו מאפשרת התערבות לתיקון המצב ומניעת מחסור בסידן בעתיד בדרך אשר משתלבת באופן המיטבי בפעילות ההורמונלית הטבעית. זאת על ידי התאמה מדויקת של מינון הורמון זהה ביולוגית (Bioidentical) ושחרורו מכמוסות תת עוריות ישירות למערכת האנדוקרינית.
התערבות למניעת בריחת סידן
השפעה על תהליכים טבעיים לשיפור הפעילות התקינה של התאים הבונים את העצם (אוסטאובלסטים, Osteoblasts) והתאים אשר מתפקידם לפרק, למוסס, תאי עצם (אוסטאוקלסטים, Osteoclasts). חיזוק והחלמה לנפגעי עצמות טרבקולריות ועצמות קורטיקליות. רבייב פארם – Revive Pharm (באמצעות טכנולוגיית הכמוסות בהחדרה תת עורית) מאפשרת בלימת ההידרדרות המוקדמת על ידי הורמון זהה ביולוגית (Bioidentical) להורמונים טבעיים הנוכחים בגוף, טסטוסטרון למשל, ואשר משפיעים ישירות על תהליכי ספיגת הסידן. הסידן מהווה תפקיד משמעותי ביותר בבניית מסת השריר ומסת העצם כמו גם תקינות פעילותה של מערכת העצבים.
תפקידי הסידן
הדעה הרווחת בציבור נוטה בטעות, ליחס מוצרי חלב לסידן, בעיקר השפעות הקשורות לבניית העצם ומכאן ההמלצות (השגויות לעתים) על צריכת מוצרי חלב. אולם תהליכי בניית ופירוק העצם בהם מעורב הסידן מושפעים ישירות גם מנוכחותם או אי נוכחותם של הורמונים ומינרלים נוספים שאינם קשורים במוצרי חלב. למשל רמות ההורמונים הגבריים והנשיים פרוגסטרון, טסטוסטרון. גם לויטמין D וויטמין K השפעות על תפקודים הקשורים בסידן (ספיגת סידן ממזונות וכו').
יש לזכור כי בנוסף לתפקידי בניית עצמות השלד והשריר, סידן הינו בעל תפקיד משמעותי ביותר בתהליכי ההולכה העצבית והעברת המסרים העצביים של מערכת השרירים. סידן משפיע על מבנה קרום התא היחיד (הממברנה). בנוסף הוא משפיע על המרווח הבין תאי. גם רמת קרישות הדם (INR), מושפעת מנוכחותו או אי נוכחותו של הסידן וכן תפקודים פיזיולוגיים רבים נוספים.
יש להדגיש כי משתנים רבים משפיעים על רמות הסידן בגוף אך לרמת הטסטוסטרון ישנה השפעה ישירה על שמירת רמת הסידן במצב המונע תהליכי פירוק מואצים של העצם.
גורמים אופייניים למצב של חוסר בסידן
ניתן לחלק את הגורמים למצב של חוסר בסידן (אוֹסְטֵאוֹפּוֹרוֹזִיס) לגורמי תחלואה טבעיים (שינויים הורמונליים טבעיים הקשורים בגיל ומין המטופל). לצד גורמים למחלה כתוצאה מטיפולים תרופתיים שלהם השפעה עקיפה על תהליכי בנייה ופירוק (התמוססות) העצם. בנוסף לכך מצויות כיום תרופות ייעודיות אשר להן השפעה ישירה. תרופות אשר מעודדות או מעכבות את תהליכי בניית העצם או פירוקה.
גורמי סיכון טבעיים לבריחת סידן (אוֹסְטֵאוֹפּוֹרוֹזִיס) הם תהליכי שינוי הורמונלי המתלווים לשינויים בגיל. חידלון הווסת אצל נשים (50+). אצל גברים בגיל מאוחר יותר (60-65). אך חשוב לציין כי להתוויות תורשתיות תפקיד משמעותי בשכיחות הופעת המחלה. לצד זאת לאורח החיים השפעה ישירה על התפתחות המחסור בסידן.
מחקרים מצביעים בבירור על סיכויי תחלואה מוגברים הן כתוצאה מנטיות תורשתיות, אך באותה מידה מצביעים על הרגלי תזונה (צריכת קפאין למשל) וסגנון חיים (פעילות פיזית ספורטיבית). גורמים בעלי השפעה ישירה על ההשפעות של מחסור בסידן על חיי היומיום. פגיעותו של המטופל לתוצאותיו של מחסור בסידן או עמידותו בתופעות הלוואי מושפעות ישירות משמירה על אורח חיים בריא.
המאמר מבוסס על מחקרים אשר פורסמו בארה"ב.