ירידה בחשק המיני בגיל המעבר

ירידה בחשק המיני בגיל המעבר

תוכן עניינים

רוב הנשים והגברים בעולם מגיל 40 – 50 והלאה
סובלים מירידה בחשק המיני במידה זו או אחרת.

בתקופה זו הם נמצאים בשיא מעמדם החברתי והמקצועי ,ואפשר בהחלט להניח שהאוכלוסייה שנמצאת בגיל המעבר מנהלת את העולם. כולנו מודעים לעליות ולמורדות ביחסים בין בני זוג לאורך השנים. במהלך השנים כשבני הזוג עסוקים בהקמת המשפחה, פרנסה, גידול הילדים וכו' נוצרת שגרת חיים עמוסה וצפופה, המקשה על השקעה בזוגיות ועל קיום שיגרת חיי מין לשביעות רצון שני בני הזוג. 

לאחר שנים, בגיל המעבר כשבני הזוג מגיעים לאפשרות לאיזון בשגרת החיים ,הילדים גדלו , המשכנתא בתהליכי סיום , הם כבר מגובשים מבחינת מקצועית וההיגיון אומר ,שהנה זה הזמן לקצור את הפירות ולהנות מחופש יחסי. אפשר לראות בתקופה שמתחילה בגיל 50 כהזדמנות לצמיחה אישית ולניצול כל אפשרויות הגיל.

אך דווקא בתקופת גיל זה, הגוף מייצר פחות ופחות הורמונים ,ולמעבר מתקופת הפוריות אל המצב ההורמונלי החדש ,יש משמעות בריאותית , זוגית וחברתית נכבדה. הירידה בייצור ההורמונים אצל נשים וגברים גורמת לחוסר איזון הורמונלי , מה שמוביל לתופעות המשפיעות על ירידה באיכות החיים והגדלת הסיכונים להחמרה במחלות זקנה . בין התופעות השונות בולטת מאד הירידה בחשק המיני אצל שני בני המינים . הירידה בחשק המיני גוררת אחריה בעיות אישיות ובינאישיות וכמובן בעיות בקשר הזוגי.

משמח מאד שמספר הנשים והגברים הפונים לייעוץ ועזרה בנושאים השונים הקשורים לגיל המעבר, גדל בהדרגה בארץ ובעולם . משמח יותר לדעת שהיום יש מגוון פתרונות לאיזון הורמונלי ,ואין ספק שמי שמקבלים טיפול מתאים בהחלט משפרים את איכות חייהם ויכולים להנות מהיתרונות שהגיל מביא אתו .

אז מה קורה בעצם?

חשק מיני הוא דחף לקיים פעילות מינית שמקורו במוח כמו יתר הדחפים הטבעיים שלנו. ישנן סיבות לירידה בחשק המיני הקשורות לחוויות ואירועים משגרת היומיום. כלומר סיבות רגשיות, נפשיות כמו מתח, חרדה ודיכאון ומסיבות פיזיולוגיות כמו מחלות, נטילת תרופות, ושינויים הורמונאליים בגיל המעבר.

כמעט כל אדם מעל גיל 45, בין אם מדובר בגבר או אישה, עלול לסבול מחוסר איזון הורמונלי ומתופעות שונות הנלוות לכך. לפעמים מרגישים את חוסר האיזון בעוצמה רבה, לפעמים באופן מתון יותר, אך זה מגיע לכולם. אצל נשים אנו רואים גלי חום, הזעות ,עצבנות, יובש בנרתיק, ירידה בחשק המיני, בעיות שינה והתחלה של אוסטיאופורוזיס; אך גם אצל גברים יש סימנים לגיל המעבר, כגון היעדר חשק מיני, ירידה בכוח גברא, בעיה בזקפת בוקר, ירידה בערך העצמי, ירידה במסת שרירי ,שומן בטני , תחושות קשות של דכדוך ומצבי רוח קשים, בעיות שינה, עייפות ,בעיות בריכוז ובזיכרון ועוד.

בגברים "ה'אשם' המרכזי בתופעות אלה הוא הטסטוסטרון, הורמון המין הזכרי העיקרי המיוצר באשכים ומשפיע רבות על הדחף המיני. הטסטוסטרון מיוצר באשכים ורמתו עולה בגיל ההתבגרות. כתוצאה מכך, מופיעים סימני המין המשניים אצל נערים – שיעור באזורים שונים בגוף, עיבוי של הקול ועלייה במסת השריר. . בקרב אנשים צעירים ובריאים, רמות ההורמון הגברי בדרך כלל תקינות, אך החל משנות ה-40 בחיי הגבר – ובעיקר מגיל 50 – חלה ירידה משמעותית בייצורו. המומחים מדברים על ירידה ברמת הטסטוסטרון בגברים של כאחוז בשנה. איגוד האורולוגים האמריקאי אף מצא כי ארבעה מתוך עשרה גברים מעל גיל 45 סובלים מרמה נמוכה של טסטוסטרון.

כמכלול, הירידה בהפרשת ההורמונים אצל הגברים היא הדרגתית ונמשכת פרק זמן ארוך יותר. לעיתים נוצר קושי לחוש בשינויים הגופניים והנפשיים העוברים על הגבר, ומכאן שיש הטוענים כי גיל המעבר אצלם אינו קיים כלל. אך בפועל האנרגיה הכללית יורדת ובוודאי גם החשק המיני ,מבלי שהם מודעים לעובדה , שהבעיה נובעת מירידה בייצור ההורמונים ובמיוחד הטסטוסטרון ושזו בעיה שלא הולכת לשום מקום אלא הולכת וגדלה . 

הסיבה לירידה בחשק המיני בגיל זה נובעת מכך שפעילות מינית מחייבת רמות תקינות של טסטוסטרון, ומשזה חסר החשק המיני והיכולת להגיע לזקפה עלולים להיפגע עד כדי היעדר מוחלט. מעבר לפגיעה בחשק המיני והתפקוד המיני , לרמות נמוכות של טסטוסטרון יש השלכות בריאותיות נוספות, הכוללות סיכון גבוה יותר ללקות במחלות לב וכלי דם, אוסטאופורוזיס וסוכרת ולכן קבלת טיפול מתאים מאד חשובה .

האם יש קשר בין תוחלת החיים לירידה ברמת הטסטוסטרון ?

כשתוחלת החיים של גבר עמדה על 35-40 שנה למעשה לגוף לא היה צורך להמשיך ולייצר טסטוסטרון או הורמונים בכלל .הרפואה המודרנית שיפרה באופן משמעותית את תוחלת החיים
(כיום תוחלת החיים לגבר בישראל עומדת על 82 שנה) אך האבולוציה לא השתנתה וגברים מעל 50 למשל חשים את הירידה ברמת הטסטוסטרון באופן משמעותי .

האם נכון לתת תוספת של טסטוסטרון גם לגבר צעיר ? לא!

מתן טסטוסטרון ממקור חיצוני לגבר צעיר, עלול לאותת למוח שלו שיש מספיק טסטוסטרון ושאין צורך לייצר אותו באשכים. ואז האשכים יפחיתו את ייצור הטסטוסטרון ובמקביל יפסיקו לייצר זירעונים. מה שעלול לגרום לפגיעה בלתי הפיכה בייצור הזירעונים ובפריון גם אם נטילת הטסטוסטרון תופסק. (כמובן שמקרים חריגים דורשים בירור וטיפול )

איך מזהים מחסור בטסטוסטרון  ? בבדיקת דם פשוטה, דרך רופא המשפחה.

רמת טסטוסטרון נמוכה ?  יש מספר פתרונות היכולים לעזור כדי להביא אותו לרמה תקינה ולשפר את איכות חייו באופן משמעותי במיוחד אם הוא יקבל טיפול מותאם אישית 

עם העליה בגיל אצל נשים ,חלה עלייה בכמות ההורמונים הגבריים בדם וירידה ברמת הורמונים הנשיים, מה שגורם בין היתר לפגיעה במראה החיצוני של האישה . יש שיגידו שהשינויים ההורמונליים בגיל המעבר גורמים לנשים לחוש בחוסר נוחות מבחינה מינית והן מאבדות את הרצון ליהנות ממין בגיל המעבר מעבר לירידה בתפקוד המיני וירידה בתכיפות, לעיתים קיים גם קושי לאורגזמה. 

הירידה ברמת האסטרוגן אצל האישה הגורמת לירידה בחומרי הסיכה הנרתיקיים, לירידה באלסטיות ובעובי אפיתל הנרתיק ולירידה בזרימת הדם לנרתיק. כתוצאה מכך, באופן בלתי נמנע, מופיע יובש נרתיקי, צריבה ושריפה לאחר קיום יחסי מין וירידה בגודש הורידי בניסיון להגיע לאורגזמה ולעתים דמם עד היצרות הנרתיק וקושי בקיום יחסי מין. המצב גורר אחריו איבוד תחושת ההנאה ואי שביעות רגשית.

אצל נשים הירידה בייצור ההורמונים חדה ולכן יותר מורגשת. אומנם אסטרוגן ופרוגסטרון נחשבים להורמונים נשיים וטסטוסטרון נחשב להורמון גברי אך האמת היא שנשים וגברים צריכים למשל גם טסטוסטרון וגם אסטרוגן אך בכמות שונה.

גיל המעבר מהווה נקודת מפנה בחייה של האישה וקיימת חשיבות גדולה לתפקוד המיני שלה, לאיכות המיניות ולמשך הקשר הבינזוגי שלה. כמו כן יש חשיבות לבריאותו הכללית והמינית של בן זוגה. אישה בגיל המעבר, מעבר להשלמה של ההורמונים הנשיים זקוקה להשלמה של טסטוסטרון החשוב כל כך לבניית עצם, אנרגיה, חשק מיני, שיפור מסת שריר ושיפור בריכוז ובזיכרון ובגיל מבוגר יותר אף מונע דימנציה. החדשות הטובות הן, כי ניתן וחשוב לשפר את המצב באמצעות השלמה הורמונלית ממקור חיצוני טבעי לגוף ובהתאמה אישית.

מערכת יחסים אינטימית ומינית תורמת להנאה ומשלבת בריאות גופנית, בריאות נפשית וזוגיות טובה. ולכן רוב הנשים הבוגרות מעוניינות בכך אך משנוצרת בעיה בעניין זה הן נמנעות לדבר על זה ולא משתפות את רופא הנשים שלהן. ומשום מה רוב הרופאים לא יוזמים שיחה כזו עם המטופלות שלהם.. כמו בכל עניין ,כאשר מדברים יותר על תופעות גיל המעבר ועל מיניות האישה והגבר, בהחלט ניתן לייעל ולשפר את חיי המין בדרכי טיפול שונות, רפואיות ורגשיות.

גברים ונשים - מה ההבדל?

חשוב להבין כי ישנו הבדל מהותי בין נשים לגברים בסיבות לחשק ולגירוי המיני. בעוד שרוב הנשים מבקשות להרגיש חום וקרבה לבן הזוג שלהם, הגברים, לעומת זאת, זקוקים ברובם ליחסי מין כדי להרגיש חום וקרבה. 

יותר מכך, המיניות הנשית סובייקטיבית, דהיינו, אין מדד לגירוי נשי, שכן לא תמיד ישנה הלימה בין מה שהאישה מרגישה לבין תחושות הגוף שלה. בשונה מאוד מהגירוי הגברי, החשק המיני של האישה מושפע מאוד מגורמים סביבתיים שונים אך הטיפול הוא מאד דומה אם כי במינונים שונים.

כמו בכל בעיה שצריך וחשוב לטפל בה כך גם בתופעות גיל המעבר ובכללן הירידה בחשק המיני .
כפי שהזכרנו , יש מספר דרכים ושיטות לטיפול וכל אחד ואחת צריכים לבחון ולהגיע למסקנה מהו הטיפול הטוב ביותר עבורם .

טיפול באמצעות הורמונים קונבנציונלים (סינטטיים)
טיפול באמצעות תוספי מזון וכו '
טיפול באמצעות הורמונים הזהים להורמונים שהגוף מייצר בהתאמה אישית .

מהי השלמה הורמונלית זהה למה שהגוף מייצר ובהתאמה אישית ?

הפתרון שמציעים ב- Revive Pharm הוא הורמונים זהים ביולוגית – Bioidentical Hormones. הורמונים המופקים ממקור טבעי, זהים להורמונים הטבעיים שגופנו מפריש, הן במבנה הכימי והן באפקט שלהם על הגוף כתוצאה מכך, השיפור בתחושה הוא משמעותי, ממש כאילו חזרנו כמה שנים אחורה, לגיל צעיר יותר, בו הגוף ייצר את הכמות הרצויה והמיטבית של הורמונים טבעיים.

את ההורמונים הטבעיים ניתן לרוב להשיג בכמה צורות, ובהם קרם וקפסולות. הייחוד של ריבייב פארם בשיתוף לומינרה פארם טמון בכך שלומינרה פארם הינה מעבדה ייעודית להכנות רוקחיות, באישור משרד הבריאות, המייצרת הורמונים זהים ביולוגית בכמוסות המוחדרות מתחת לעור בפרוצדורה פשוטה, על ידי רופא.

הידע הדרוש לייצור הכמוסות נרכש בארה"ב, שם השימוש בהורמונים בכמוסות תת-עוריות מקובל כבר שני עשורים ויותר, ומהווה נישה מפותחת ברפואה הפרטית.
בכל שיטות הטיפול שהיו קיימות עד היום לא ניתן לדייק במינון ההורמונים הנדרשים לגוף ברגע נתון, אך הכמוסה מבטיחה את מתן הכמות הנכונה של ההורמונים בהתאם לכימיה של גוף המטופל.

הגוף עצמו משתמש מתוך מאגר תשלובת ההורמונים שהוחדר רק בהורמונים הנדרשים, ורק כשהוא זקוק להם. הגוף ישתמש בכל כמות ההורמון ב-pellet, יספוג אותה וייהנה מאפקט מקסימלי. השחרור המושהה הזה מתאים למטבוליזם של הגוף. בשל האפקטיביות הגבוהה של ההורמון בתצורת ה-pellet, הוא מספיק לתקופה של 4-6 חודשים כשמדובר בגברים, ו-3-5 חודשים עבור נשים.

בכמוסות ההורמונים, אין 'מתכון' אחד שמתאים לכל המטופלים. כל אדם זקוק לנוסחה שונה של מינונים וכמויות, ולכן, הם מיוצרים בהתאמה אישית לפי מרשם רופא, בהתאם לתוצאות בדיקות הדם והפרופיל ההורמונלי של המטופל או המטופלת. התגובות מצוינות – אנשים מספרים שחזר להם החשק לחיות, החשק המיני והתפקוד המיני ואפילו הזוגיות משתפרת.

גיל המעבר אצל גברים, אף שהוא פחות מדובר, גורם להם לבעיות שונות שפוגעות בביטחון העצמי שלהם, הגברים חשים פגיעה בגבריות, ומתעוררות בעיות ביחסים האינטימיים עם בנות הזוג. כאשר נעזרים בטיפול הורמונלי לפתרון בעיות החשק המיני ומצב הרוח הירוד, אצל שני בני הזוג – התוצאה היא שיפור ניכר במצב הרוח בחשק המיני, בתפקוד המיני ובתפקוד הכללי, אצל כל אחד מבני הזוג וגם במערכת היחסים ביניהם.

ירידה בחשק המיני בגיל המעבר? מאבחנים, מטפלים ונהנים מתשוקה לחיים ! הפלא וpellet

שאלות נפוצות

לחוסר שינה בתקופת גיל המעבר יכולה להיות השפעה משמעותית על החשק המיני והבריאות המינית:

 

  1. **חוסר איזון הורמונלי**: לשינה יש תפקיד מכריע בוויסות רמות ההורמונים, כולל אלו הקשורות לתפקוד המיני. מחסור בשינה עלול להחריף את השיבוש באיזון ההורמונלי שבמילא נמצא בחוסר בגיל המעבר , ועלול להוביל לירידה בחשק המיני ובגירוי.

 

  1. **עייפות ואנרגיה נמוכה**: חוסר שינה כרוני עלול לגרום לעייפות, רמות אנרגיה נמוכות ותחושות כלליות של עייפות. השפעות גופניות ונפשיות אלו של שינה לא מספקת יכולות להפחית את המוטיבציה והעניין בפעילות מינית.

 

  1. **שינויים במצב הרוח**: חוסר שינה יכול להשפיע על ויסות מצב הרוח ולהגביר תחושות של עצבנות, חרדה ומתח. שינויים רגשיים אלו יכולים להשפיע לרעה על החשק המיני והאינטימיות במערכות יחסים במהלך גיל המעבר.

 

  1. **מתח ביחסים**: הפרעות שינה מתמשכות עלולות לשבש ​​מערכות יחסים ותקשורת עם בני זוג. חוסר בשינה איכותית עלול להוביל לשינויים במצב הרוח, לירידה בסבלנות וללחץ כללי במערכת היחסים, שעלולים להשפיע על האינטימיות והתשוקה המינית.

 

טיפול בבעיות שינה במהלך גיל המעבר באמצעות שינויים באורח החיים, טכניקות הרפיה וביסוס הרגלי שינה בריאים יכולים לעזור לשפר את החשק המיני ואת הבריאות המינית הכללית. התייעצות עם רופא  וקבלת טיפול מותאם אישית בהחלט יכול לשפר את האינטימיות בתקופה זו. זה נכון גם לבני הזוג שהרי גם גברים בגיל המעבר סובלים מתופעות גיל המעבר ונכון יהיה אם שני בני הזוג יקבלו את הטיפול המתאים .ובכך ישמרו על חשק מיני בריא והגשמת מערכות יחסים מיניות במהלך גיל המעבר.

משך אובדן החשק המיני במהלך גיל המעבר יכול להשתנות עבור כל אדם, ואין ציר זמן ספציפי שמתאים לכולם. חלק מהנשים עשויות לחוות ירידה זמנית בחשק המיני במהלך גיל המעבר, בעוד שאחרות עשויות להמשיך להתמודד עם אתגרים עם חשק מיני נמוך לתקופה ארוכה יותר. טיפול מותאם אישית לאחר אבחון של רופא בהחלט יכול להשפיע לטובה על החשק המיני ולהפוך את היחסים האינטימיים לחוויה מהנה .

 

הצעות פרקטיות לשיפור חיי המין :

 

  1. **טיפול הורמונלי חלופי (HRT)**: טיפול הורמונלי חלופי יכול לסייע בשיקום רמות ההורמונים והקלה על תסמיני גיל המעבר, כולל אובדן חשק המיני.

 

  1. **שינויים באורח החיים**: אימוץ אורח חיים בריא הכולל פעילות גופנית סדירה, תזונה מאוזנת, טכניקות ניהול מתחים ושינה מספקת יכולים להשפיע לטובה על החשק המיני ועל הרווחה הכללית במהלך גיל המעבר.

 

  1. **ייעוץ לתקשורת וזוגיות**: תקשורת פתוחה עם בן/בת זוג על שינויים בחשק המיני ופנייה לייעוץ או טיפול בזוגיות יכולה לעזור לטפל בבעיות הבסיסיות ולשפר את האינטימיות והסיפוק המיני.



  1. **תרגלי טיפול עצמי**: עיסוק בתרגולים לטיפול עצמי כגון מיינדפולנס, טכניקות הרפיה ופעילויות המקדמות אהבה עצמית וביטחון עצמי יכולים להגביר את ההערכה העצמית ולתרום ליבידו בריא.

 

  1. **תרופות טבעיות**: חלק מהנשים מוצאות הקלה מאובדן החשק המיני במהלך גיל המעבר על ידי חקירת תרופות טבעיות כגון תוספי צמחים, דיקור סיני או טיפולים אלטרנטיביים. חשוב להתייעץ עם ספק שירותי בריאות לפני שמנסים טיפולים חדשים כלשהם.

 

6 .טיפול הורמונלי מותאם אישית בהכנה רוקחית באמצעות הורמונים הזהים להורמונים שהגוף שלנו מייצר. הורמונים זהים ביולוגית מיוצרים מתצורות שונות : קפסולות, קרמים וpellet (כמוסה בהחדרה תת עורית ע"י רופא ) הכמוסה התת עורית משחררת הורמונים בהתאם למטבוליזם של הגוף ומשפיעה בנשים בין 3 חודשים ל 5 חודשים . 

 

אמנם אובדן חשק המיני במהלך גיל המעבר יכול להיות חוויה מאתגרת, אך הוא הפיך עם טיפול נכון. יעוץ רפואי , בחינת אפשרויות טיפול, תעדוף טיפול עצמי וטיפוח מערכות יחסים יכולים לשחק תפקיד בשיפור החשק המיני ובסיפוק המיני בשלב המעבר הזה של החיים.

חייגו 072-2744162 או
השאירו פרטים לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות!

מאמרים נבחרים

עוד מאותו נושא