אומרים עלייך שאת אישה עצבנית? את מרגישה של כל דבר "מעלה לך את הסעיף "? יש לך קשיים בריכוז?
שינויים במצב הרוח? יכול להיות שזה גיל המעבר? אבל אין לך גלי חום, אז איך זה יכול להיות?
מהו חוסר איזון הורמונלי?
חוסר איזון הורמונלי מתייחס למצב שבו יש שינוי ברמות ההורמונים בגוף, דבר שיכול להתרחש מסיבות שונות, כמו הריונות, גיל המעבר, מחלות, תזונה לא מאוזנת, מתח נפשי ועוד. ההורמונים הם כימיקלים המיוצרים על ידי בלוטות שונות בגוף, והם אחראיים על מגוון רחב של תהליכים פיזיולוגיים ורגשיים.
הורמונים מרכזיים
ההורמונים המרכזיים שיכולים להשפיע על מצב הרוח הם:
- אסטרוגן: משפיע על מצב הרוח, הרגשות ותהליכי המחשבה.
- פרוגסטרון: יכול להשפיע על שינויים במצב הרוח ותחושת הרוגע.
- קורטיזול: הורמון הלחץ, שמעלה את רמות החרדה והעצבנות בעת חוסר איזון.
- סרוטונין: משמש כנוירוטרנסמיטר שקשור במצב רוח טוב, וירידה ברמותיו יכולה להוביל לדיכאון ועצבנות.
גיל המעבר, מתחיל אצל נשים משנות הארבעים או החמישים לחייהן ומאופיין בתסמינים שונים החל מתופעות פיסיות ונפשיות דרך כאבים ושינויים קוגניטיביים. כשאישה סובלת מגלי חום או הזעה לילית מיחסים את זה לגיל המעבר ובצדק. אבל אם אישה לא סובלת מגלי חום זה לא אומר שגיל המעבר פסח עליה או שאין לה סימפטומים אחרים. נשים חוות שינויים ותופעות הקשורות לגיל המעבר מבלי שהן תהיינה מודעות לכך.
התופעות הכי ידועות הן גלי החום, הפרעות שינה, ירידה בחשק מיני או יובש בנרתיק, התחלה של אוסטיאופורוזיס, קשה לרדת במשקל, יובש בנרתיק וירידה בחשק המיני. אך ישנם גם תופעות שהן פחות מזוהות עם גיל המעבר כמו חרדה, דיכאון, עצבנות, נטייה לבכי, בעיות חניכיים, יובש בעור, ציפורניים שבירות, כאבי ראש, סחרחורות הפרעות בעיכול, נשירת שיער ועוד. התסמינים הללו שהאישה חווה בגיל המעבר או אפילו שעדיין יש ווסת, נובעים משינויים הורמונאליים.
השאירו פרטים לייעוץ טלפוני
כלומר גיל המעבר מאופיין בחוסר איזון הורמונלי
האם חייבים להמשיך לחיות בסבל עד שיעבור אחרי שנה, חמש או אפילו שבע שנים? לא!
אפשר להגיד שאיזון הורמונלי ממקור טבעי הוא האיזון האופטימלי. הכוונה להורמונים זהים ביולוגית (Bioidentical hormones) המופקים ממיצוי של בטטת בר. מאחר ומדובר בהורמונים שההרכב המולקולרי שלהם זהה בדיוק להורמונים המיוצרים בשחלות הם מתמזגים בצורה מושלמת בגופנו.
הורמונים זהים ביולוגית ניתנים לשימוש בתצורות שונות : קפסולות, קרמים ו pellet.
מאמרים נוספים
כיצד נשמור על איזון הורמונלי תקין לאורך שנים?
Pellet
כמוסה המכילה הורמונים ממקור צמחי בעלי מבנה הורמונלי זהה להורמונים האנושיים Bioidentical Hormones, המשלימים במדויק את ההורמונים החסרים בגוף בהתאמה אישית פרטנית. הטכנולוגיה מבוססת על ידע וניסיון שנצברו ב-20 השנים האחרונות בארצות הברית. היא מוחדרת ע"י רופא מתחת לעור ומכילה הורמונים הזהים במבנה הכימי שלהם להורמונים הטבעיים בגוף.
הגוף עצמו משתמש מתוך מאגר תשלובת ההורמונים שהוחדר רק בהורמונים הנדרשים, ויותר מכך – כשהם נדרשים, כשהגוף נמצא בחוסר איזון הורמונלי הוא מחפש מקור להורמונים ומוצא את הדרוש ב-pellets בהם נעשה שימוש מיידי.
ההשפעה של הכמוסות תת עוריות אצל נשים נעה בין 5-3 חודשים, הערך המוסף טמון בהרכב, בצורה, באופן השימוש וביכולת לשחרר הורמונים זהים ביולוגית למחזור הדם בהתאם לצרכי הגוף. למעשה הם מחקים את ההורמונים המשתחררים מהשחלות ישירות למחזור הדם, בהתאם לצרכי הגוף. לעיתים יהיה צורך בהוספה של קרם וגינאלי להגברת הלחות והחשק המיני.
ידוע שכל אישה חווה את תסמיני גיל המעבר בעוצמות שונות, לכן חשוב מאד לקבל טיפול מותאם אישית. בשונה ממוצרי מדף, בהכנות רוקחיות ניתן להכין את המינון המדויק למטופלת, בהתאם למרשם הרופא. חשוב מאד לבדוק ולרכוש את ההורמונים הזהים ביולוגית מבית מרקחת המתמחה בהכנות רוקחיות של הורמונים זהים ביולוגית באישור משרד הבריאות.
שורה תחתונה:
יעוץ רפואי + אבחון נכון + טיפול נכון בהורמונים זהים ביולוגית בהתאמה אישית = איכות חיים.
הסיבות לחוסר איזון הורמונלי
חוסר איזון הורמונלי יכול להיגרם ממגוון סיבות:
1. גיל המעבר
בגיל המעבר, חלים שינויים משמעותיים ברמות ההורמונים, במיוחד ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון. הירידה ברמות האסטרוגן עלולה לגרום לתסמינים כמו גלי חום, הזעות, עצבנות ושינויים במצב הרוח. נשים רבות חוות קושי בוויסות הרגשי והן עשויות להתקשות להתמודד עם מצבים יומיומיים.
2. מחזור חודשי
במהלך מחזור חודשי, רמות ההורמונים משתנות בצורה טבעית. בשבוע שלפני הווסת, נשים עשויות לחוות תסמינים כמו עצבנות, חוסר סבלנות ושינויים במצב הרוח. זהו מצב הנקרא תסמונת קדם-וסתית (PMS), אשר משפיעה על נשים רבות.
3. מתח נפשי
לחץ בעבודה, במשפחה או במערכת יחסים יכול להוביל לעלייה ברמות הקורטיזול, מה שיכול לגרום לתחושות של עצבנות וחרדה. בעידן המודרני, רבים מאיתנו חווים מתח יומיומי, דבר שעלול להחמיר את הסימפטומים ההורמונליים.
4. תזונה לא מאוזנת
תזונה עשירה בשומנים רוויים, סוכרים מעובדים ומזון מעובד יכולה להשפיע על הרמות ההורמונליות. חוסר במינרלים וויטמינים, כמו מגנזיום או ויטמיני B, עשוי להחמיר את מצב הרוח.
5. מחלות
מחלות כמו תת-פעילות של הבלוטה התריס (היפותירואידיזם) או סוכרת יכולות להשפיע על רמות ההורמונים בגוף ולגרום לתחושות של עייפות, עצבנות ודיכאון.
השפעת חוסר האיזון ההורמונלי על מצב הרוח
כאשר אישה חווה חוסר איזון הורמונלי, זה לא משפיע רק על גופה, אלא גם על נפשה. השפעות אלו יכולות לכלול:
1. עצבנות
עצבים הם תופעה שכיחה בקרב נשים הסובלות מחוסר איזון הורמונלי. חוסר היכולת לווסת רגשות עלול להוביל לתגובות קיצוניות במצבים יומיומיים, דבר שעלול להשפיע על מערכות יחסים.
2. דיכאון וחרדה
חוסר איזון בהורמונים יכול להוביל לירידה ברמות הסרוטונין, מה שעשוי לגרום לתחושות של דיכאון וחרדה. נשים רבות מדווחות על תחושות של חוסר תקווה, עייפות מתמשכת וחוסר עניין בפעילויות יומיומיות.
3. בעיות מרכזיות
שינויים במצב הרוח עשויים להוביל לקשיים בקשרים אישיים, בעבודה ובחיי היום-יום. אישה עשויה למצוא את עצמה מתעצבנת על בני המשפחה או על קולגות בעבודה, דבר שמוביל לעימותים ולתחושות של בדידות.